Nyakó nyílt levelei az ózdi vízbotrány ügyében

Pintér Sándortól és Balog Zoltántól vár megoldást az ózdi vízbotrány kapcsán a szocialista képviselő.

 

Nyílt leveleket intézett Pintér Sándor belügy- és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterekhez a szocialista országgylési képviselő, Nyakó István. Az MSZP-s politikus előbbihez, mint a Katasztrófavédelmet, utóbbihoz pedig, mint az ÁNTSZ-t felügyelő tárcavezetőhöz fordult az ózdi vízelzárás ügyében. 

Nyakó mindkét levélben azt írja: a kormányzati szervek közleményben hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy hőségriadó van az ország egész területén. "A harmadfokú – vörös riasztás – egy emberként mozdította meg az országot, a híradásokban hosszú perceken keresztül láthatjuk és hallhatjuk, hogy hol, kik, mennyi vizet osztottak szét a rászorulóknak ebben a tikkasztó hőségben."

- Tudomásom szerint az országban egyedül Ózd város polgármestere tartja fent azt a döntést, amely korlátozza a lakosság közkifolyókon keresztül történő ivóvízellátását harmadfokú hőségriadó idején is - írja levelében a szocialista politikus. 

Nyakó így folytatja: a hőségriadót meghosszabbították, pokoli nappalok és éjszakák várnak az ország lakóira. "Szerintem ma már Ön előtt is nyilvánvaló, hogy Ózdon katasztrófahelyzet alakult ki az elmúlt napokban, hiszen a településen az ivóvíz-korlátozás miatt a teljes lakosságot érintő közegészségügyi, járványügyi és tűzbiztonsággal kapcsolatos problémák léphetnek fel. Biztos vagyok abban, hogy ezt meg lehet és meg is kell előzni. Abban is biztos vagyok, hogy Önnek és a hatáskörébe tartozó kormányzati szerveknek ezzel kapcsolatban kötelezettségei vannak. Kérem, teljesítsék a kötelességüket!" - olvasható a szocialista képviselő által írt nyílt levelekben. 

Nyakó István hozzáteszi a levelek végén: arra kéri a minisztereket, hogy levelét ne írásbeli kérdésnek tekintsék – hiszen arra tizenöt napon belül kell válaszolniuk – "és ne tekintsék udvariatlanságnak se, de most nincs olyan parlamenti műfaj, amelyet halaszthatatlan esetben igénybe lehet venni"; írta az MSZP-s politikus. 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.