Nyakó István szerint a fideszes Balog Zoltán a Magyar Gárda oldalára állt

Az MSZP szerint arcátlanság, hogy ma azok akarnak tetszelegni "rendőrségpárti gúnyában", akik tegnap még a rendőrséget pocskondiázták - mondta Nyakó István, a párt szóvivője kedden fideszes képviselők nyilatkozatára reagálva.

Nyakó szerint ezek a politikusok mindent megtettek azért, hogy a közbiztonság fenntartására hivatott testület tekintélyét aláássák. Azok akarnak most "rendőrségpárti gúnyában" tetszelegni, akik simán félretolták az intézkedő rendőrt, és a kordon mellett a közbiztonság alapjait is elkezdték bontani. Véleménye szerint ez a cselekedet amellett, hogy hatalmas károkat okozott a közbiztonságban, biztatást jelentett azoknak, akik hajlamosak a bűnre.

Az MSZP szóvivője azt mondta, Balog Zoltán (Fidesz) is színt vallott, amikor a rendőrséget támadva a Magyar Gárda oldalára állt, s a szombati, törvényellenesen megtartott demonstrációt védelmezte.

Nyakó István példaként említette azt is, hogy a hétvégi polgárőrnapon Rácz Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke "kapcarongyhoz" hasonlította a rendőrségét.

Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult kedden Draskovics Tibor rendészeti miniszterhez, hogy megtudja, a tárcavezető szerint a törvényeket betartva és a szabadságjogokat tiszteletben tartva járt-e el a rendőrség szombaton a Magyar Gárda feloszlatása ellen tiltakozók tüntetésén. Az Országgyűlés emberi jogi bizottságát vezető Balog Zoltán szerint nem világos, milyen indokok alapján döntöttek a fővárosi Erzsébet téri gyülekezés feloszlatása mellett.

Kontrát Károly, aki ugyancsak a Fidesz országgyűlési képviselője Draskovics Tibor sajtótájékoztatójára válaszolva közölte: a jelenlegi kormány nem képes a rend és a közbiztonság helyreállítására, hiszen hiába mondják, hogy forrásokat adnak a rendőrségnek, ezt sosem teljesítik, csak beszélnek róla.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatón Draskovics Tibor azt mondta: az Országgyűlés által múlt héten elfogadott törvénymódosítások célja a közbiztonság megerősítése, hogy Magyarországon nagyobb rend legyen és az emberek nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.