Nyakó István nyílt levele Pintér Sándornak

Nyakó István MSZP-képviselő a Közmunkás Szakszervezet társelnökeként írt nyílt levelet Pintér Sándor belügyminiszternek. Azt írta, talán elkerülte Pintér figyelmét, hogy két közmunkás kollégája munkavégzés közben életét vesztette január 3-án délelőtt.

Tisztelt Miniszter Úr! – kezdi levelét Nyakó István. – Az Orbán-kormányon belüli munkamegosztás szerint az Ön minisztériuma felel a közmunkaprogramokért, s az azokban résztvevő munkavállalókért. Azok a közmunkások tehát, akik önkormányzatokban, különböző állami hivatalokban, a Magyar Állam Vasutaknál, vagy éppen a Vízügyi Igazgatóságok területén végzik mindennapos feladatukat, végső soron az Ön kollégái.

Tisztelt Miniszter Úr!

Talán elkerülte az Ön, vagy titkársága figyelmét, hogy két közmunkás kollégája munkavégzés közben 2014. január 03. pénteken délelőtt 10 óra körül életét vesztette.

Tisztelt Miniszter Úr!

A mai napon Kordás Lászlóval, a Közmunkás Szakszervezet főtitkárával a tragédiát szenvedett családokat a Békés megyei Bucsán személyesen meglátogattuk. A hátramaradottak beszámolójából megdöbbenve értesültünk arról, hogy a közmunkaprogramokat szervező Belügyminisztérium és a közreműködő hatóság eddig a pillanatig semmilyen emberi gesztussal, jó szándékú segítséggel nem kereste a családokat. Pedig tudnia kell miniszter úrnak, hogy ezek a családok nem dúskálnak a földi javakban, sőt nagyon szerény körülmények között élnek, s nevelik gyermekeiket.

Tisztelt Miniszter Úr! Tájékoztatom, hagy ma délután az ügyben felkerestük a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Igazgatóját, akit tájékoztattunk az általunk tapasztalt eseményekről. Igazgató úr egy „gyors segély” kifizetésére tett ígéretet. A továbbiakban, ahogy most Öntől, úgy tőle is kértük, hogy a két munkavégzés közben elhunyt kollégájának végső tiszteletadásként, a gyász fekete zászlaját tűzze ki az intézmény homlokzatára a magyar zászló mellé.

Tisztelt Pintér Sándor Úr! A két, munkavégzés közben elhunyt családanya véleményünk szerint ugyanazt az elbánást érdemli, mint bármelyik más, a minisztériuma alá tartozó szervezet munkavégzés közben elhunyt munkavállalója. A Közmunkás Szakszervezet elnökségének nevében ezért elvárjuk minisztériumától a tisztes részvétnyilvánítást, és azt, hogy tárcája az ezzel járó kötelezettségekkel együtt, saját halottainak tekintse a két közmunkás asszonyt, valamint gondoskodjon a családok tragédiájának enyhítéséről. 


Tisztelettel: Nyakó István, országgyűlési képviselő, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.