Nyakó: Csak a kutak felét nyitották meg Ózdon

Az MSZP szerint nem tett eleget a belügyminiszter felhívásának Ózd polgármestere. Nyakó István ellenzéki politikus csütörtöki közleményében azt írja: személyes tapasztalatai, valamint nem hivatalos forrásokból származó információi szerint az elzárt kutaknak csupán a felét állították helyre az eredeti állapot szerint, a közkutak lefojtását azonban sehol nem oldották fel.

Pintér Sándor szerdán közleményben tudatta az MTI-vel: a Borsod Megyei Védelmi Bizottság elnöke felhívta Ózd polgármesterét, hogy a rendkívüli napi átlaghőmérsékletre való tekintettel az önkormányzati döntést függessze fel, és állítsa helyre az eredeti állapotot.

A lakosság vízellátása ennek köszönhetően a rendkívüli időjárási viszonyok között is biztosított - írta a miniszter, válaszolva ezzel Nyakó István nyílt levelére is, amelyben a tárcavezető intézkedését kérte.

Az ózdi önkormányzat június végi döntése értelmében "vízpazarlás" miatt egyes kifolyókat elzártak, míg több csapban szűkítőket helyeztek el, így csak csordogált a víz a kutakból. A hétvégén, a nagy hőségben sorban álltak az ivóvízért Ózd főként romák lakta városrészeiben a közkutaknál.

A decemberben megkezdett felülvizsgálat eredményeként 62 közkúton az önkormányzat csökkentette a víznyomást, 27 közkutat pedig megszüntetett. Az ügy miatt több ellenzéki párt fejezte ki tiltakozását.

Nyakó István csütörtöki közleményében hangsúlyozza: az eredeti állapot visszaállítása tehát ezen kutak eredeti állapotának visszaállítását jelenti, ez azonban csütörtökig nem történt meg.

A szocialista politikus ezért arra kéri Pintér Sándort, hogy szerdai utasításának minden rendelkezésére álló törvényi eszközzel szerezzen érvényt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.