Nyakó: Tudjuk, hogy a Fidesz-kormány mindenre képes

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vezetőjének távozását sürgette Nyakó István szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen választ kért a Fidesz-kormánytól, hogy engedi-e megtartani a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezést.
Nyakó István a Kúria épülete előtt újságíróknak azt mondta: a Kúria szerdai döntése - amely hitelesítette a vasárnapi boltzár eltörlésével kapcsolatos népszavazási kérdését - bebizonyította, hogy mindkét választási hatóság "törvénytelen eseményeket minősített törvényesnek". Szerinte ugyanis a Kúria azt kifogásolta, hogy Erdősi Lászlóné beadványának leadását "verőemberek" segítették, az időbélyegzőnél nem ő blokkolt személyesen és az NVI vezetőjének sem ő adta át elsőként a beadványát.

Nyakó István szerint ezért Pálffy Ilonának, az NVI vezetőjének és Patyi Andrásnak, az NVB elnökének is "mennie kell".

A szocialista politikus kijelentette: nagyon bíznak abban, hogy a Fidesz-kormány a Kúria döntése után semmilyen jogi akadályt nem gördít a népszavazás megtartása elé. Tudják, hogy "mindenre képesek", hiszen visszamenőleges hatályú törvénykezéssel vagy más "jogi furmánnyal" eddig is sok gondot okoztak az országnak - mondta.

Nyakó István ezért arra várt világos, egyenes választ Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy tiszteletben tartják-e a Kúria döntését, és megengedik-e azt, hogy a nép dönthessen erről a témáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.