Novemberre idézi be a bíró Gyurcsány Ferencet

Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást november 18-ára idézi be a Zuschlag-perben tanúkénti meghallgatásra a Bács-Kiskun Megyei Bíróság - közölte Fodor Endre tanácsvezető bíró a hétfői tárgyalási napon Kecskeméten.

Közlése szerint a szeptemberben és októberben lefolytatott bizonyítási eljárás alapján ezeket a személyeket, akiknek vélhetően  tudomásuk van a vád tárgyává tett cselekményről, legalábbis annak  egy részéről, indokolt meghallgatni.

Gyurcsány Ferenc és Jánosi György a perben tárgyalt időszakban, illetve annak egy részében ifjúsági és sportminiszter, Szilvásy  György, Benedek András és Mesterházy Attila államtitkár, Keszthelyi András pedig miniszteri kabinetfőnök volt.

A bíróság hétfőn részben helyt adott Zuschlag János elsőrendű vádlott indítványának. Elutasította a Baloldali Ifjúsági Társulás (BIT) minden tagjának a meghallgatására tett indítványát, viszont helyt adott három további személy tanúkénti meghallgatására. Az  elsőrendű vádlott által indítványozott tanúk között van Topolánszky Ákos, aki a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium kábítószerügyi koordinációért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott.

A hétfői tárgyalási napon tanúmeghallgatásokkal folytatódott a per. A tanúk nehezen emlékeztek vissza az évekkel korábban történt események részleteire, de miután a bíró felolvasta a nyomozati  szakban tett vallomásukat, azt fenntartották. Vallomásukban alátámasztották a vádhatóság állításait, és az ügy apróbb részleteit tisztázták.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak fiktív civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.