Növeli kapacitását és a munkahelyek számát a Schott

Tíz új gyártósort vásárol és bővíti termelési kapacitását, illetve a beruházásnak köszönhetően újabb munkahelyeket hoz létre a Vas megyei Lukácsházán a gyógyszercsomagoláshoz használatos üvegtermékeket előállító Schott Hungary Kft. - közölte Szabó Imre, a cég pénzügyi igazgatója  az MTI-vel.

A több mint 2,6 milliárd forint értékű beruházáshoz a vállalkozás a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) forrásaiból az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében 664 millió forintos pályázati támogatást nyert el, aminek köszönhetően várhatóan 20 új munkatárssal bővítheti több mint 500 fős létszámát.

A Schott Hungary Kft. 1993 óta működik Lukácsházán, a társaság a gyógyszeripar részére gyárt a csomagoláshoz használt ampullákat, üvegcséket és karpullákat. Szabó Imre elmondása szerint a cég  megalakulása óta dinamikusan fejleszti gyártótevékenységét és több ütemben építette ki gyártókapacitásait. Az elmúlt években pedig stratégiai célkitűzéssé vált a folyamatos kapacitásbővítés és az új, modern technológiák telepítése.Hozzáfűzte: a mostani fejlesztésnek köszönhetően a tíz új gyártósoron évente 80-150 millió darab üvegterméket állítanak majd elő.

A Schott Kft. a 2014 szeptember végén zárult üzleti évben 16,9 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredményük 2,6 milliárd forint volt. Termékeiket elsősorban az európai gyógyszergyárak vásárolják és használják fel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.