Novák Előd hullarablásról és holokausztiparról beszél, és rágalmazásért feljelent

Novák Előd, a Jobbik alelnöke, a kulturális bizottság tagja rágalmazás miatt feljelenti a testület fideszes elnökét, mert szerinte L. Simon László "azt hazudta, hogy nyílt antiszemita kijelentéseket" tett a jobbikos politikus a testület hétfői ülésén.

L. Simon László az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy nyílt antiszemita kijelentések hangozzanak el a parlamentben vagy annak valamely bizottsági ülésén, és ez ellen a jövőben is határozottan fellépnek.

A Fidesz közleménye szerint a Jobbik képviselője a bizottság hétfői ülésén a tervezett 2014-es holokauszt-emlékév kapcsán "holokausztiparnak és a közpénzek elherdálásának" nevezte a kormány szeptemberben bejelentett döntését a Józsefvárosi pályaudvar holokauszt-emlékhellyé alakításáról és a 2014-es megemlékezéseket szolgáló civil alap létrehozásáról.

Novák Előd közleményében leszögezi: semmilyen antiszemita kijelentést nem tett. Úgy fogalmaz: "az illetékes kulturális bizottság ülésén az egyebek napirendi pontban joggal neveztem hullarablásnak a holokausztipar legújabb, 6,5 milliárdos közpénzlenyúlását, hiszen áldozatokra hivatkozva akarnak hasznot húzni a megélhetési emlékezők és bűnbakképzők".

Emellett feltette a kérdést: tekintettel arra, hogy már létezik Holokauszt Emlékközpont, van Terror Háza Múzeum és számtalan, az állam által létrehozott vagy támogatott holokauszt-kiállítás és -megemlékezés, érthetetlen, miért kell az adófizetők pénzét újra egy többmilliárdos emlékparkra fordítani.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiája "a trianoni országvesztés", aminek ugyanakkor a mai napig nincsen semmiféle állami emlékparkja vagy állami múzeuma, "szemben a zsidósággal kapcsolatos emlékhelyek tucatjaival, amelyek a magyar költségvetésből minden évben átlagon felüli támogatást élveznek".

A Jobbik felszólítja a kormányt, válaszoljon végre: a magyar társadalom ezzel az újabb sokmilliárdos holokauszt-jóvátétellel megfizette-e már egyszer s mindenkorra a zsidósággal szemben elkövetett "történelmi bűnét", illetve "miért akar a kormány a magyar társadalomból és a jövő generációiból bűnbakot nevelni, s miért akarják a bűnös nemzet hamis sztereotípiáját tovább erősíteni"? - fogalmaz Novák Előd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.