Novák Előd a Kubatov-listákról vitázna Kubatovval

Novák Előd, a Jobbik alelnöke nyilvános vitára hívja Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, hogy a fideszes politikusnak "lehetősége legyen tisztáznia a Kubatov-listák valóságtartalmát"

Novák Előd újságírók előtt ismertette, Kubatov Gábor a személyi jogainak megsértése miatt perelte be, amiért áprilisban egy televíziós műsorban az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala mellett érvelve arról beszélt: az ügynöklistáknál sokkal nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy "ilyen nemzetközi lobbikörök, gazdasági érdekcsoportok, vagy épp Kubatov Gábor rendelkezik ilyen listákkal, amivel zsarolni tudják vezető pozícióban akár állami cégek élén lévő egykori érintetteket".

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta: ezeket a kijelentéseket a 2010-es választások előtt nyilvánosságra került hangfelvétel alapján tette, amelyek valóságtartalmáról Kubatov Gábor azóta sem nyilatkozott. Erre is lehetősége lenne az általa kezdeményezett nyilvános vitán - érvelt.

Egy Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvétel a 2010-es országgyűlési választások előtt, április első napjaiban jelent meg az interneten, amelyen a fideszes politikus egyebek mellett azt állítja, hogy a 2009-es pécsi időközi választáson csaknem mind a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, címét, korát és telefonszámát ismerték, sőt még azt is nyilvántartották, hogy mennyire erős támogatói a pártnak. A felvételen hallható személy arra is utal, hogy nemcsak saját szimpatizánsaikról, hanem a szocialisták szavazóiról is voltak információik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.