Nőtt a Híradó nézettsége

Októberre éves csúcsot ért el az m1 esti Híradójának nézettsége, naponta átlagosan 636 ezren nézték - derül ki az AGB Nielsen méréséből. Eközben a köztelevízió esti hírműsorában az év elejétől növekedett az ellenzéki pártok megjelenésének aránya.

Míg január és május között a teljes népesség körében átlagosan több mint 537 ezren nézték az m1 esti Híradóját naponta, nyáron számuk átlagosan napi 450 ezerre csökkent. Októberben, vagyis a köztelevízió új műsorrendjének elindulásakor azonban a napi átlagos nézettség a teljes lakosság körében majdnem 636 ezer volt.

A 18 év felettiek körében tavasszal átlagosan napi 528 ezren nézték a Híradót esténként, nyáron 444 ezren, októberben viszont már több mint 621 ezren.

A kormányoldal megjelenése csökkent az m1 esti híradójában január és szeptember között. Míg januárban a kormány és a kormánypártok összes szereplése a politikai témákon belül 72,7 százalékot tett ki, szeptemberben együttes arányuk már kevesebb, mint 56 százalékos volt.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) mérési eredményei szerint februárra a kormányoldal összes szereplésének aránya a politikusok között 60,9 százalékra csökkent, márciusban 67,4 százalék volt, áprilisban 56,7, májusban pedig 62,4. A nyári hónapoktól a júniusi enyhe emelkedés után aztán csökkenést mutat a megjelenésük: a három hónapban 64,9 százalékos, majd 56,5 százalékos és 54,7 százalékos volt a szereplési arányuk.

Szeptemberben 55,8 százalékos volt a kormány és a kormánypártok együttes megjelenésének aránya, ez a szám októberben 53,5 százalékra csökkent.

A kormányoldal élőszóbeli megjelenésének aránya januárban 80,8 százalékos volt a politikai megszólalások között, áprilisra ez 59,3 százalékra csökkent, júniusra 77,6 százalékra emelkedett, majd ismét csökkent: augusztusban 46,4 százalék volt, szeptemberben 51,4 százalék. Októberen arányuk 54 százalékot tett ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.