Nő a nemibetegek száma Magyarországon

Idén az első negyedévben hét százalékkal több szifiliszes megbetegedést jelentett a bőr- és nemibeteg-gondozó hálózat, mint tavaly január és március között.

A weborvos.hu azt írja, hogy az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint az összes, azaz 135 eset 71 százaléka a férfiakat érintette, és a megbetegedések felét a fővárosban diagnosztizálták. Nőtt a gonorreások száma is, míg tavaly az első három hónapban 240, addig idén az első félévben 319 esetet regisztráltak.

A cikk szerint Budapesten kívül a legtöbb szifiliszest Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből jelentették. A nem szerinti megoszlására az volt a jellemző, hogy, a 10-14 és a 15-19 évesek kivételével, minden korosztályban több férfit regisztráltak, mint nőt, a férfiaknál a 25-29 és a 30-34 éves korcsoportban, a nőknél a 20-24 és a 35-39 éves korcsoportban fordult elő a legtöbb eset.

A 319 gonorreás fertőzés csaknem 80 százalékát férfiaknál kórismézték. A trippernek, illetve kankónak nevezett betegség 57 százalékát a fővárosból jelentették, de sok eset volt Pest és Hajdú-Bihar megyében is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.