NMHH: A törvények mind felett

A jogállamiság a médiahatóság új elnökének jelszava; Karas Mónika hamarosan kiírhatja a mobiltendert; a médiatörvényt pedig jónak tartja.

A jogállamiságot, a törvények feltétlen tiszteletét jelölte meg legfontosabb alapértékként a médiahatóság elnöke. Karas Mónika – akit az államfő augusztus 19-i hatállyal nevezett ki 9 évre – bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt ígérte, "felelős és független hatóságként" kívánnak a jövőben is dolgozni.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) új vezetője (aki korábban többek között a Hír TV, a Magyar Nemzet, illetve fideszes politikusok jogi képviselőjeként is dolgozott), társadalmi esélyegyenlőséget, a javakhoz való egyenlő hozzáférést, illetve a fiatalok védelmét és a szakmai partnerséget nevezte meg további kiemelt célokként.

A médiahatóság előtt álló feladatokról szólva Karas Mónika a frekvenciagazdálkodást emelte ki, elmondása szerint napokon belül aláírja a frekvenciahasznosításhoz szükséges rendeleteket. Karas részleteket nem mondott – sem a mobiltender, sem a 4G kifejezéseket nem ejtette ki –, csak a verseny erősítéséről beszélt, ami versenyképesebb árakat és nagyobb szélessávú lefedettséget fog eredményezni. A digitális átállást pedig sikerként könyvelte el, mondván Európában a leggördülékenyebb átállást sikerült megvalósítani, százezernél több háztartásban szereltek fel set-top-boxokat, "nem hagytunk és nem hagyunk senkit televíziós adás nélkül).

Arra az újságírói kérdésre, hogy jónak tartja-e a médiatörvényt, Karas Mónika azt felelte, a jogszabályt a jogalkotóknak kell módosítaniuk, ha erre szükségük van, ő jogalkalmazóként jónak tartja a törvényt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.