Nincsenek többé szélsőségesek az MTI-ben

Nem csak az európai konzervatív körökben szalonképtelen francia Nemzeti Frontot, de egyetlen más külföldi pártot sem nevez ezután „szélsőségesnek” a Magyar Távirati Iroda.

Egy néhány napja szétküldött belső körlevél arra kéri az MTI munkatársait, hogy a külföldi pártok esetében a pártok neve mellett ezentúl csak az „ellenzéki” vagy „kormányzó”, a politikai irányultságot tekintve pedig – „ahol egyértelmű” – a „jobboldali” vagy „baloldali” jelzőt használják.

Hétfőn még szélsőségesek...

A 444.hu által részben már korábban kiszivárogtatott direktíva eszerint nem csak a Marine Le Pen vezette Nemzeti Frontra vonatkozik, a hírügynökség többé egy külföldi pártot sem minősít „szélsőségesnek”, még a német Pegida mintájára nyíltan idegengyűlölőket, sőt, a görög Arany Hajnalhoz hasonlóan a hitlerista karlendítést használó újnácikat sem.

...szerdán már minden rendben velük

A hazai Jobbik esetében a hírügynökség már évek óta átvette annak „radikális” önmeghatározását, ám külföldi pártok esetében a jelek szerint még ezt is túlzónak érzi az egyértelműen kormánypárti és jobboldali, az adófizetők pénzén működő, ám híreit ingyenesen terjesztő ügynökség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.