Nincs pénze a vonatot szétverő ultrák vezetőjének

Nem tudja kifizetni Kiss Péter azt a kárt, amelyet a román-magyar meccs után okoztak a magyar ultrák a MÁV szerelvényeiben, ezért az út szervezője a Facebookon kezdett el pénzt gyűjteni.

"Mint tudjátok, ahhoz, hogy a vonat ki tudjon gördülni a Keletiből,1,5 millió FT személyi hitelt kellett felvennem - szemlézi a hvg.hu az utat szervező Kiss Facebook-oldalát, ahol megjegyzi, a hitelre azért volt szüksége, mert "rengetegen mondták vissza a túrát a feliratkozók közül". Azt is beismeri, hogy "ezen kívül történt rongálás is a vonaton, aminek a költségét szervezőként szintén nekem kell állni. Viszont erre nincs keretem a törlesztőrészletek mellett. Ezúton szeretném a segítségeteket kérni, hogy fogjunk össze és ki-ki lehetőségei szerint támogassa az ügyemet. Ha ott voltál a túrán és velünk utaztál, akkor ez igazán csekély áldozat tőled, nekem viszont hatalmas segítség". A magyar-román meccsre kiutazó magyar ultrák koordinátora, illetve az utazás szervezője azért kezdett gyűjteni, hogy veszteségeitől szabaduljon.

A szurkolók hazafelé a MÁV tizennégy vagonját rongálták meg. A vasúttársaság szerint teljesen szétverték a szerelvényeket, amelyeket így egy jó ideig ki kell vonni a forgalomból.

A szurkolók egy székely férfi beszámolója szerint más atrocitásokat is elkövettek.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.