Nincs konkrét információ a devecseri adománylopásról

A nyomozás megindítása óta eltelt másfél hétben nem érkezett bűncselekmény gyanúját igazoló bejelentés a rendőrséghez az állítólagos devecseri adományeltűnések ügyében - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

A rendőrség januárban indított vizsgálatot annak kiderítésére: van-e valóságalapja azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint különféle adományok tűntek el a vörösiszappal tavaly októberben elöntött Devecserről.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Frankó Marianna közlése szerint azóta összesen két bejelentés érkezett a rendőrséghez, a bejelentők mindkét esetben a településen közszájon forgó mendemondákról számoltak be. "Olyan információt nem kaptunk, amely bűncselekmény gyanúját igazolná" - fogalmazott a szóvivő.

A hivatalból indított nyomozás célja annak tisztázása, hogy az adományok kiosztásával kapcsolatban történt-e bűncselekmény. A nyomozóhatóság kéri a lakosság segítségét, hogy aki a híresztelésekben szereplő visszaélésekkel kapcsolatban konkrét információval rendelkezik, tegyen bejelentést a megyei kapitányságon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.