Nincs torlódás, véget ért a hegyeshalmi ellenőrzés

Hét óra óta folyamatos a forgalom az M1-es sztrádán Hegyeshalom felé.
Ha lassan is, de megállás nélkül lehet közlekedni Hegyeshalom felé. Az osztrákok befejezték a szúrópróbaszerű ellenőrzést.

Az osztrák határőrök és rendőrök nem először ellenőrzik a forgalmat a határra vezető utakon. Be is jelentették, hogy a határ közelébe telepített átmeneti szállók miatt arra számítanak: a menekültek csoportosan nekivágnak majd a zöld határnak, illetve embercsempészek Hegyeshalmon, Rábafüzesern, Pinkamindszenten keresztül juttatják be őket Ausztriába.

Az osztrák belügyi szervek úgy gondolják - és ennek a meggyőződésüknek hangot is adtak -, hogy a magyarok nem véletlenül a határ közelében helyezik el a menedékkérőket. Szerintük Magyarország így akar "túladni" a menekültreken.

Ennek ellent mond, hogy a Körmenden elhelyezett menedékérők közül eddig csak néhányan próbálkoztak a szökéssel Ausztria irányába, a magyar rendőrök azonban elfogták őket.

Bebes István Körmend polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján úgy vélte: a helyszínválasztásban nem kell más logikát keresni, csak azt, hogy a Belügyminisztériumnak Körmenden van saját tulajdonú épülete és telke a sátrak felállításához. 
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.