Nincs nyelvvizsgája a parlamenti képviselők többségének

A parlamenti képviselők több mint fele nem rendelkezik semmilyen nyelvvizsgával, legalábbis olyannal nem, amelyről be akart volna számolni adatlapján - írja az Eduline oktatási portál.

89 országgyűlési képviselő jelölte meg a parlament honlapján olvasható adatlapján, hogy államilag elismert nyelvvizsgája van. Egyesek semmilyen nyelvtudásról nem tettek említést, másknál az olvasható, társalgási szintű ismeretekkel bírnak - ők nyilván azért nem pontosabban fogalmaznak, mert papírjuk nincs róla.

A Fidesz és a KDNP képviselői között 89-nek nincs nyelvvizsgája. Az MSZP- és a Jobbik-frakcióban 8-8 ilyen képviselő dolgozik. Az LMP-ben mindenkinek van nyelvvizsgája, Ikotity Istvánnak és Szél Bernadettnek kettő - ezzel az LMP-frakció több nyelvvizsgát tud felmutatni, mint a KDNP-s képviselők, akik a hat bizonyítványból kettőt Hoffmann Rózsa szállít.

A rekorder a DK-s Vadai Ágnes, aki öt nyelvből szerzett nyelvvizsga-bizonyítványt, ráadásul ezek közül több felsőfokú: angolból és spanyolból C1-es szinten kommunikál írásban és szóban, míg francia, norvég(!) és orosz nyelvből középfokú vizsgája van - írja az Eduline.

Hiller István (MSZP) felsőfokú, Ander Balázs (Jobbik) pedig alapfokú latin, Navracsics Tibor (Fidesz) középfokú szerbhorvát, Teleki László (MSZP) alapfokú beás nyelvvizsgával rendelkezik, Szabó Tímea (PM) pedig társalgási szinten beszél fársziul. Három képviselőnek eszperantóból van középfokú nyelvvizsgája (egynek pedig alapfokú). A fideszes Tapolczai Gergely tanári diplomával is bír magyar jelnyelvből.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.