Nézőpont: Bajnait többen támogatják Mesterházynál

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a teljes népesség 12 százaléka Bajnai Gordont, 7 százaléka Mesterházy Attilát támogatja, 39 százalék viszont továbbra is Orbán Viktort szeretné kormányfőnek.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a teljes népesség 12 százaléka Bajnai Gordont, 7 százaléka Mesterházy Attilát támogatja, 39 százalék viszont továbbra is Orbán Viktort szeretné kormányfőnek. A kutatást a Heti Válasz számára készítette az intézet, és a hetilap osztotta meg szerdán az MTI-vel.

A Nézőpont - augusztus 21. és 24. között ezer ember megkérdezésével készült - reprezentatív felmérése alapján a teljes népességben 12 százalék támogatná az Együtt-PM szövetség vezetőjét és 7 az MSZP elnökét, míg a kormányváltást akarók körében 26 százalék választaná Bajnai Gordont, 16 százalék pedig Mesterházy Attilát. Abban a kérdésben, hogy melyiküknek van nagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort, kiegyenlítettebb eredmény született: a kormányváltást akarók 35 százaléka Bajnait, 30 százaléka Mesterházyt tartja esélyesebbnek. Ugyanakkor a teljes népesség 39 százaléka továbbra is Orbán Viktort szeretné miniszterelnöknek - olvasható az elemzésben.

Az Együtt-PM szövetség múlt pénteken jelentette be: közvélemény-kutatással döntené el, hogy ki legyen a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Az MSZP erre azt javasolta, tartsanak előválasztást mind a 106 egyéni választókerületben és a kormányfőjelölt személyéről is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.