Nézőpont: Senki sem fenyegeti a Fidesz előnyét

A nyári csökkenés után a Fidesz augusztusban stabilizálni tudta támogatottsági előnyét, és 33 százalékos szimpatizánsi arányával továbbra is magabiztosan vezeti a pártversenyt - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.
Az 1000 fő telefonos megkeresésén alapuló felmérést augusztus 25-30. között készítették a Heti Válasz megbízásából.

A közleményben azt írják, hogy az európai parlamenti választás után a három baloldali párt támogatottsága nagyon közel került egymáshoz. Az elmúlt hónapok eredményei azt mutatják, hogy bár alacsony bázison, de az MSZP stabilizálni tudta előnyét a másik két baloldali párttal szemben, így jelenleg a szocialistáknak tíz, a DK-nak öt, az Együtt-PM-nek pedig három százalékos a támogatottsága az összes megkérdezett között - folytatják. A Nézőpont Intézet szerint a baloldal megosztottságnak köszönhetően továbbra is a Jobbik a második legerősebb párt, 15 százaléknyi szimpatizánssal, míg az összes megkérdezett között az LMP négy százalékos támogatottsággal rendelkezik.

A potenciális támogatottsági adatok a baloldali pártok támogatóinak alacsony aktivitási kedve miatt a Fidesznek, a Jobbiknak és az LMP-nek kedveznek - jelentik ki. Ezen a bázison a kormánypártra 42, a Jobbikra 26 százalék, az MSZP-re 11, az LMP-re kilenc, a DK-ra nyolc, az Együtt-PM-re pedig négy százalék szavazna most vasárnap - összegeznek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.