Nézőpont: A Nyugat "gyurcsányosodik"

"A nyugati vezetők egyre inkább kezdenek az egykori Gyurcsány Ferencre hasonlítani." Ezt nem egy humorista mondta egy falunapon, hanem a Nézőpont Intézet vezetője a köztévében.

– Röviden úgy lehetne összefoglalni, ami Nyugat-Európában történik, hogy a nyugati vezetők egyre inkább kezdenek az egykori Gyurcsány Ferencre hasonlítani abban az értelemben, hogy végletekig megpróbálják kivárni az egyes válságokat. Ugyanakkor a változó körülményeket a lehető legkisebb mértékben figyelembe véve ragaszkodnak hibás stratégiájukhoz – jelentette ki Fodor Csaba, a Nézőpont intézet ügyvezetője pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Híradó.hu beszámolója szerint  Fodor Csaba Angela Merkel azon álláspontjával kapcsolatban nyilatkozott, hogy nem lehet megtagadni a belépést a háborús menekültek elől. Inkább a dublini egyezményt kell erőteljesebben alkalmazni, vagyis oda visszaküldeni őket, ahol először regisztráltak. 

Az intézet ügyvezetője szerint a migráció tekintetében nem változik a merkeli politika, ugyanis a német kancellár hajlamos arra, hogy "kiülje" a válságokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.