Nevet és tulajdonost vált az Omninvest

Öt magyar magánszemély vásárolja meg egy most megalakítandó cégen keresztül az Omninvest Kft. többségi tulajdonának 98 százalékos üzletrészét a cipruson bejegyzett Stumper-től. Az új céget Romániában jegyzik be, mert az új tulajdonosok ott indítanak egy biotechnológiai vállalkozást.

Laczkó Tamás ügyvezető és Németh Zsolt, az Omninvest szóvivője Pilisborosjenőn jelentette be a tulajdonos és név változást a sajtónak kedden. Az ügyvezető azzal indokoltaa változást, hogy túlságosan nagy terheket rótt az amúgy kiváló szakmai eredményekkel rendelkező cégre a külföldön bejegyzett tulajdonosi háttér.

Mint arról többször beszámoltunk: a társaságot még az Antall- és a Boross-kormány fogadta el az állam fő vakcinapartnerének. De hogy kik ők, azt még bő tíz évvel később sem tudhatták meg az adófizetők. 2007-ben a Népszabadság megpróbálta feltárni, amit a tulajdonosi háttérről tudni lehetett. Eszerint: az Omninvest két százaléka a cég egyik vezetője, Laczkó Tamás tulajdona, míg 98 százaléka a Cipruson bejegyzett Sumpter cégé, amelynek ügyeit Larnacában az AJK Bureau of Consultants Ltd. intézi. 2005 októberében Zimonyi Ferenc ügyvezető akkor és most a keddi tájékoztatón is azt nyilatkozta, hogy a Sumpter szakmai befektető, de maga sem tudja, kik állnak mögötte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.