Név szerinti szavazást kért az LMP Paksról

Az LMP felháborítónak tartja, hogy a Fidesz képviselőcsoportjának kezdeményezésére már csütörtökön megtartja a parlament a paksi erőmű bővítéséről szóló megállapodással kapcsolatos javaslat zárószavazását.

Szél Bernadett, a párt társelnöke bírálta, hogy egy ilyen volumenű ügyet "gyakorlatilag négy nap alatt átnyomnak a parlamenten". Hangsúlyozta, a mai napig nem kapták meg az általuk kért háttéranyagokat, ezért semmifajta érdemi információhoz nem jutottak a döntés előtt. Korábban a kormányoldal folyamatosan úgy kommunikált, hogy a szavazást csak február 13-án, a ciklus utolsó ülésnapján tartják - tette szóvá a képviselő, aki jelezte, az LMP-frakció korábban név szerinti szavazást kért az ügyben.

Moszkvában január 14-én Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodást, ennek keretében két paksi erőműblokk megépítéséről is megállapodtak. Az aláíráson jelen volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.