Netadó helyett inkább százmilliárdokat ígérnek

Az NGM kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását – áll a tárca péntek délutáni közleményében.
„A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának Elnökénél. A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot" – hangzik az a lapunkhoz is eljuttatott közlemény, amely a netadó visszavonását magyarázza. Erről Orbán Viktor miniszterelnök tett bejelentést péntek reggel.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a jogszabálytervezetről szóló vita „félrecsúszott", ezért visszavonják a javaslatot. „A kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről. Az a célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet. Több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európai élmezőnyéhez tartozzon" – hangoztatja a tárca.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.