Nesze, Deutsch Tamás, itt a címlapod!

Kezdő pszichológus-hallgatóknak aligha kínálhatott jobb terepet a vasárnap este, amikor is Deutsch Tamás meglett, bölcs politikusként, egyben magánemberként elmesélte a nyájas tévénézőknek, mi a morális és erkölcsi frankó. Mi honnan ered, mi a mérce, mi a mérték; miként lehet megnyilvánulni, tetteket vállalni, egyáltalán: hogyan is kellene élni nekünk, végtelenül szimplifikált gondolkodású embereknek.

Mert az rendben van, hogy vannak az "irtózatos gecik", amint azt Deutsch képviselő twitterileg tudomásunkra hozta, vagy ami ennél százszorta rosszabb, ott van még a Gyurcsány is; az effajta kijelentések politikusoktól szinte természetesek. Kivált, mert az Európa Parlamentben helyet foglaló képviselő azt is írhatta volna az információközlő csatorna vélt szellemiségének megfelelően, hogy őszödi köcsög, húzzál te a jó édes kurva nénikédbe, de ez azért még az ő cizellált lelkivilágának is sok lett volna.

Maradt hát a "menj a picsába" fordulat, amelyet Deutsch Tamás a magyar nyelv ápolásáért jelentős erőket mozgósító Schmitt Pál védése okán pötyögött a gépbe a káromkodós (pfuj!) Ferivel szemben.

Deutsch Tamásnak nehéz napjai vannak, és meg kell érteni őt, példázatait. Senki nem pöckölgeti az orrát azóta, hogy kiküldték Brüsszelbe, és bár klubelnökként olykor hazajön MTK-karate-szakosztályt alakítani, másnap szomorúan konstatálja: megint nem történt semmi, sehol, ugye, egy kibaszott címlap.

Mondjuk, karate-szakosztállyal nyilván nem is lehet, miként Deutsch EU-s munkáiról sincs nagyon mit beszélni, legalábbis nem árasztotta el a közvéleményt aktuális módosító-indítványok gyújtó hangulatú elemzésével.

Na de a Stohl Buci, az más. Ezért már érdemes izzítani a klaviatúrát, pláne, hogy kedv van hozzá, és idő is mint a tenger. Az EU nem EU, ha efféle sorsfordító kérdéssel Deutsch Tamás nem foglalkozik, főként, hogy az a butus Sváby egy bulvárlapnak nyilatkozva kiállt a barátjáért, ami ezen a szinten már bőséggel elegendő ok egy mélyanalízisbe burkolt abcúgozásért. Egy kis "irtózatos gecizés", egy kis Stohl Buci featuring Sváby András, s tessék: már lehet is mindent félretolva betrappolni a Frizbibe.

A magyar politika sikerekben, feleségekben gazdag, professzionalizált Mekk Elekje újfent a középpontban lehetett, s beszélhetett e valamennyiünket kínzó, mi több, az emberekkel kötött szerződés alapján föltétlenül reflexióért kiáltó kérdésről. Sőt: már hiányzott is nekünk ő, minden probléma megoldója; az első Orbán-kormány FIFA-MLSZ-ügyileg legföljebb világszerte kinevetett, gyógyszerek hatására cselekedő sportminisztere, a csekély ötmilliárd forintos, csak véletlenül használhatatlan beléptetőrendszer atyja, a sarki újságos által többször is élesen megfigyelt polgár.

Na de hát: végtére is szabad olyat csinálni, amilyet a Stohl Buci? Nem, valóban nem szabad, az embernek betépve is maradjon meg a józan esze, és sose csináljon hülyeséget, éppen úgy, mint a közismerten mindig példaértékű életet folytató Deutsch Tamás.

És most csak remegni lehet, ki lesz a következő, ha a szinkronkorcsolyázó-részleg felavatása sem hozza el az áttörést. Bakácsról valamit? Nos, bazdmeg?

Magyar sikerek az Európai Parlamentben - ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Deutsch Tamás
Magyar sikerek az Európai Parlamentben címmel sajtótájékoztatót tart Deutsch Tamás (Fidesz) európai parlamenti képviselő a Képviselők Házában. 2011.02.18. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.