Népszava: csúnya bakot lőtt a fideszes polgármester

Alapvető fogalmi és formai hibák, jogi bakik miatt élből elutasította a Fővárosi Törvényszék az erzsébetvárosi önkormányzat kártérítési keresetét, amelyet a Vattamány Zsolt fideszes polgármester vezette kerület a jogerősen le sem zárt ingatlanüggyel összefüggésben követelt volna a vádlottaktól - írja a Népszava.

Hunvald György volt polgármestertől és vádlott-társaitól összesen 1,78 milliárd forintot akarnak behajtani, de még egy szabályos, pontos, jogilag korrekt keresetlevelet sem tudtak megírni - olvasható a lapban.

A Népszava cikke szerint elutasította a bíróság az erzsébetvárosi önkormányzat keresetét, melyben a Vattamány Zsolt fideszes polgármester vezette kerület csaknem 1,8 milliárd forintot próbált behajtani a Hunvald-per vádlottjain. Csakhogy - mint az a Fővárosi Törvényszék minapi, a Népszava birtokába került végzéséből kiderül - az önkormányzat nevében eljáró ügyvéd ezt "olyan dilettáns módon" nyújtotta be, hogy a bíróság az érdemi vizsgálatot mellőzve, idézés kibocsátása nélkül utasította el. Az amúgy a keresetlevél ismételt benyújtását nem akadályozó végzés csaknem három oldalon keresztül sorolta az elutasítást megalapozó alapvető fogalmi és formai hibákat, jogi bakikat - írja a lap. 

Az elutasított beadvány talán leginkább megmosolyogtató jogi bakija a Népszava szerint, hogy az a nem jogerősen elítéltek esetében kéri a bíróságtól, hogy a vádlottak zárolt vagyontárgyairól ne oldják fel a zárlatot. Pedig alapvető szabály, hogy egy nem jogerős ítéletnél a polgári peres eljárásra vonatkozóan a bűnügyi zárat nem kell újból kérni, mert az még létezik. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.