Nemzetvesztők Kun Bélától Gyurcsányig

Navracsics Tibor szerint a szocialisták hülyének nézik az embereket, Semjén Zsolt Kun Bélához, Rákosihoz, Kádárhoz hasonlította Gyurcsányt.

Ha egy miniszterelnök megbukik - demokráciában ez előfordul -, általában lemond. Lemond, hogy lehetőséget adjon a választópolgároknak a véleménynyilvánításra - reagált Gyurcsány Ferenc felszólalására Navracsics Tibor, aki mögött ezúttal a parlamenti padsorokban ott ültek a fideszes és a kereszténydemokrata képviselők is, ezúttal ugyanis sem a Fidesz, sem a KDNP nem vonult ki a miniszterelnök beszéde alatt.

Gyurcsány Ferenc megbukott - folytatta Navracsics Tibor, hozzátéve, hogy megbuktak a szocialisták is, összerogytak a kormányzás súlya alatt, ráadásul "bebizonyosodott, hogy a magyarországi baloldal nem képes, nem alkalmas a kormányzásra" - állította a fideszes frakcióvezető, emlékeztetetve: az MSZP két egymást követő ciklusban képtelen volt végigvinni a kormányzást miniszterelnök-csere nélkül. - Ilyenkor szokott annyi becsület lenni a miniszterelnökben, hogy lemond  - jegyezte meg, s szóvá tette, hogy  Gyurcsány Ferenc mint megbukott miniszterelnök menedéket kért a szocilaistáktól, akik a kongresszuson megtapsolták, mint bukott miniszterelnököt, aztán pajzsra emelték, amikor megválasztották pártelnöknek, két hét múlva pedig a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal megvonják tőle bizalmukat.

"Nyomorúságos komédia ez, szocialista képviselőtársaim, önök hülyének nézik az embereket" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője, s azt a következtetést vonta le, hogy a szocialisták nem tudnak a hatalomról lemondani.  Ez szerinte abból islátszik, hogy ha Gyurcsány Ferenc lemondott volna, a döntés a köztársasági elnök kezében lenne. de nem tették meg, mert mindennél jobban rettegnek az előrehozott választásoktól.

Végül Navracsics Tibor a legszégyenteljesebb miniszterelnöki beszédnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc rátámadt a "politikamentes" igazságszolgálatásra. Erre a szocialisták felmorajlottak, a Fidesz frakcióvezetője pedig "kiszólt" nekik: nem a szocialista forradalom napjait éljük, polgári demokrácia van.

A KDNP semmifajta kamerilla-paktumpolitikához nem asszisztál - reagált Semjén Zsolt a miniszterelnök felszólalására, s "alapvetően erkölcsi szempontokkal" támoasztotta alá, hogy előrehozott választásokra van szükség, "nem politikai trükkökre". Gyurcsány Ferenc mostani trükkje arra irányul, hogy úgy csinál brutális megszorítást, hogy egyszersmind ne engedjék ki a kezükből hatalmat - tette hozzá a KDNP elnöke. Semjén Zsolt szerint a szocialisták csődbe vitték az országot; először Kun Béla, másodszor Rákosi Mátyás, harmadszor Kádár János, negyedszer Gyurcsány Ferenc - állította a kereszténydemokrata politikus, megjegyezve, hogy "tanulágos, csak az orosz újságok keseregnek Gyurcsány távozásán".

Végül arról beszélt, hogy a Gyurcsány-kormány története kudarcok története, nemcsak államcsőd fenyeget, hanem országcsőd is, az önkormányzatok összeomlása, sőt szociális robbanás. Amikor a KDNP elnöke azt a véleményét fogalmazta meg, hogy a szocialisták a homlokukba égették Gyurcsány Ferenc képmását, amikor az őszödi beszéd után, senki nem mondta azt, hogy ez már sok, s a hazudtak, a szocialista képviselők bekiabálták: "nem annyit, mint te".

Semjén Zsolt még akkor is folytatta - hogy december 5-én, a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson, illetve a tb-biztosítás kórházak privatizáció ügyében is elárulták a szocialista éthoszt és Kiss Péter, Veres János homlokán is ott van a beégetett bélyeg - amikor  Szili Katalin harmadszorra, rendkívül erélyesen is felszólította, hogy lejárt a felszólalásra adott ideje.  Végül a nagy hangzavarban még mindig arról beszélt: "Döntsön a nép

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.