Nemzetközi Duna-konferencia Budapesten

Jövő hétfőn rendezik meg Budapesten a DunaLog nemzetközi konferenciát, melynek központi témája az európai Duna Stratégia lesz.

Jövő hétfőn immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a DunaLog nemzetközi konferenciát. Az október 18-ai rendezvényen megvitatják a nemzetközi, az ország- és a régióhatárokon átnyúló területi együttműködések szerepét a - várhatóan a magyarországi EU-elnökség alatt elfogadandó - Duna Stratégiában, valamint és az az alapján létrejövő új Duna Régióban.

A IV. DunaLog Kongresszus és Partnertalálkozó a Studio Metropolitana által megrendezett Futurbia Városfejlesztő Hetek programsorozat nyitórendezvénye, melyet a Duna Programiroda szervez. Ez utóbbi létrehozásáról a Fővárosi Közgyűlés még június 3-án döntött. A programiroda feladata összehangolni a készülő európai Duna Stratégia Magyarországra eső részét, a nemzeti Duna Stratégiát a főváros érdekeivel és fejlesztési terveivel, emellett pedig koordinálja Budapest önálló Duna Stratégiáját, a Duna Főutca Programot.

A hétfői szakmai találkozón négy ország csaknem 100 szakembere vesz részt, valamint több hazai és nemzetközi szervezet is képviseli magát: többek között az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatósága, s a Budapesten megalakult Duna-menti Városok és Régiók Tanácsa.

A Duna Programiroda vezetője, Bitskey Kata szerint a konferencia egyik izgalmas témájának ígérkezik a területi identitás kérdése. Ez egyszerre jelent arculatot, önképet, üzleti és társadalmi jellegzetességet, és meghatározhatja nagyobb területek, így akár a magyarországi vagy budapesti Duna-szakasz fejlődését. Az identitás témájában előadások és kerekasztal-beszélgetések is lesznek, több kulturális társrendezvény mellett. A helyszínen bemutatják az Én és a Duna című országos iskolai rajzpályázat győzteseinek munkáját, valamint a legjobbnak ítélt pályázók által készített közös Duna-festményt is.

A budapesti Duna Stratégia programjának keretében külföldi és hazai egyetemek képviselői, valamint egy multidiszciplináris szakértői csoport egyeztet a Duna Főutca nevű program struktúratervének alakításáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.