Nemzeti hitvallást minden diáknak

Növelni szeretné a kormány a diákok körében az új alaptörvény ismertségét. Ennek érdekében rajzversenyt hirdetnének és a nemzeti hitvallást osztogatnák.

Növelnék a diákok körében az új alaptörvény ismertségét - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője. Réthelyi Miklós elmondta: a cél az, hogy egy később véglegesítendő rendszerben minél többen és alaposabban megismerjék a jövő január elsején hatályba lépő dokumentumot.

A miniszter elgondolások között említette, hogy a diákokat különböző ajándékokkal - például a nemzeti hitvallás egy-egy példányával - emlékeztessék az alaptörvényre, akárcsak azt, hogy a tanulók egy rajzversenyen önthessék formába, mit jelent számukra magyarságuk, az, hogy ebben az országban élhetnek.

A jövő januártól hatályba lépő új alaptörvényt a haza ellenzék mellett az Európa Tanács tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság is kritizálta. A bírálatokat nem kis részben az alkotmány nemzeti hitvallás elnevezésű – nemzetközi összehasonlításban szokatlanul terjengős – preambuluma váltotta ki.

Korábbi lapinformációk szerint a nemzeti hitvallás – vagy annak egy rövidített változata – kerülhet majd a nemzeti együttműködési nyilatkozathelyébe. Ezt a dokumentumot minden közintézményben ki kell függeszteni, de például az Alkotmánybíróság nem tett eleget a kérésnek. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.