Nemzeti: már meg is van Alföldi utódja?

Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház vezetője váltja Alföldi Róbertet e Nemzeti élén, csak arról nincs még döntés, mikor - írja "biztos forrásból" a HírExtra.

A kárpátaljai Vidnyánszky Attila váltja Alföldi Róbertet a Nemzeti Színház igazgatói posztján - tudta meg "biztos forrásból" a HírExtra. A rendező jelenleg a debreceni Csokonai Színház igazgatója és művészeti vezetője, de előtte több színházat is vezetett, és ő alapította a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházat Kárpátalján, Ukrajnában.

A lap információi szerint Alföldi leváltásának időpontjáról jelenleg még folyik a vita. Szerződése egyébként 2013-ig érvényes.

Alföldi régóta szálka a jobboldal szemében, a legutóbbi nagy botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy bérbe adja a színház nagytermét a Budapesti Román Kulturális Intézetnek, hogy ott ünnepeljék meg Románia nemzeti ünnepét (ami egyébként Erdély Romániához csatolásának évfordulója.) A botrány kirobbanása után Alföldi visszavonta a szóbeli megállapodást, de addigra már késő volt. Egy általa rendezett darab bemutatását visszamondta a MüPa, a Jobbik pedig tüntetést szervezett a Nemzeti Színház előtt. Az intézmény függetlensége, a művészi szabadság és Alföldi védelmében ellentüntetők is felvonultak a színház előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.