Németh Sándor: politikamentes lesz a Vidám vasárnap

A hétvégén az ATV-n újrainduló Vidám Vasárnap című műsor összejövetelein pártpolitizálásra nem lehet számítani, noha a Bibliának mindig is volt találkozása a politikával - mondta az atv.hu-nak adott videóinterjúban Németh Sándor, a Vidám Vasárnap műsorvezető-producere.

Az interjúból kiderül, hogy a Hit Gyülekezete vezetője imádkozással és a Biblia tanulmányozásával készül a produkció hétvégi újraindulására. Egyúttal elárulta, hogy semmilyen rejtélyes oka nem volt a műsor szünetelésének, a közelmúltban azonban a gyülekezet belső építésére tették a hangsúlyt.

Arra is kitért, hogy a tavaszi politikai dömping ellenére tartózkodik a pártpolitizálástól, ám "mivel Izrael neve hatszázszor szerepel a Bibliában", ezért ilyen formában a politikáról is lehet majd hallani.

"Mindig is volt találkozása a Bibliának a politikával" - mondta Németh Sándor, aki szerint elméletileg formálhat politikai véleményt egy egyházi vezető, ám azt is meg kell vizsgálni, hogy az mikor időszerű.

A Hit Gyülekezete vezetője az atv.hu-t arról is tájékoztatta, hogy a gyülekezet gyűjtést rendezett a földrengés által pusztított haiti térség megsegítésére. A helyszínen tartózkodó Blessing Operation segítségével az egyházi szervezet ötvenezer dollárt juttat el Haitire.

Németh Sándor az atv.hu-nak arról is beszélt, hogy a Hit Gyülekezete nem gyűjt kopogtatócédulát egyetlen pártnak sem, ám a gyülekezet tagjai szabad állampolgárok, akik azt tesznek, amit akarnak. Így a gyülekezet senkit nem utasít semmire, de nem is tiltja meg a politikai aktivitást. A lelkész ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a gyülekezet tagjai a demokratikus pártokat támogatják tavasszal, és nem segítik elő szélsőséges pártok előretörését.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.