Németh Sándor: a Jobbik neonáci eszméket vall

A Jobbik olyan embertelen programra épülő párt, amelynek képviselői az elmúlt négy évben számtalan alkalommal tettek gyűlölködő kijelentéseket - mondta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze egy vasárnapi televíziós műsorban.
A Jobbik elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján szólította meg a Hit Gyülekezete vezetőjét, aki vasárnap élő tv-adásban válaszolt.

"A Jobbik olyan embertelen programra épülő párt, amelynek képviselői az elmúlt négy évben számtalan alkalommal tettek gyűlölködő kijelentéseket" - mondta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze egy vasárnapi televíziós műsorban. Németh annak kapcsán fejtette ki véleményét, hogy a Vidám Vasárnap című műsor egyik nézője megkérdezte tőle, mit válaszol Vona Gábornak, aki a héten egy sajtótájékoztatón ezt üzente neki: "Gondolkodjon el a gyülekezet és annak vezetője, mennyire méltó Jézus Krisztushoz, hogy gyűlöletkeltésre, rágalmazásra építi a politikai kampányát!"

Németh Sándor emlékeztette a Jobbik vezetőjét arra, hogy a Hit Gyülekezetét már a pártállam idején rendszeresen érték politikai fenyegetések azért, mert kiállt a vallásszabadság és az emberi jogok mellett. A Jobbik hivatalos választási programjában szerepel, hogy megvonnák a Hit Gyülekezete "történelmi" rangját, amelyet a rossz egyházügyi törvénynek és a politikai lobbijának köszönhet és nem a társadalmilag pozitív létezésének.

"A Jobbik félrevezeti a közvéleményt: a Hit Gyülekezete nem 2012-ben, hanem 1989-ben kapta meg egyházi státusát. A jelenlegi egyházügy törvény csak fenntartotta ezt, elismerve az egyház valóságos társadalmi szerepét. Az elmúlt négy évben négy alkalommal kezdeményezte a Jobbik a parlamentben a Hit Gyülekezete egyházi státusának megvonását. Emellett a párt képviselői rágalmakkal és becsmérlő kampánnyal igyekeztek több településen megakadályozni azt, hogy az önkormányzat törvényes döntése nyomán iskolákat adjanak át a Hit Gyülekezete fenntartásába" - jelentette ki az egyház vezetője.

"A Jobbik most sunyi és ravasz módon azt a képet igyekszik elhitetni magáról, hogy szalonképes és felelős politikai erő. Magyarország jövője és a jó szándékú emberek érdekében fontos leleplezni azt, hogy a Jobbik ugyanolyan antiszemita, neonáci eszméket valló párt maradt, mint amilyen mindig is volt" - válaszolta Németh Sándor a Jobbik elnökének. Ugyanakkor hozzátette, hogy Vona Gábornak és képviselőtársainak is szükséges megtérniük, ezért - mint az evangélium iránt érdeklődő minden embert - szeretettel látják a Hit Parkban, a Vidám Vasárnap istentiszteletén.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.