Nyelvcsapások, titkos megrendelések

Az állami televízió híradójának Orbán-kormány melletti kirohanásáról ismert műsorvezetője nemcsak a médiaszolgáltatási alapnak dolgozik, a családi bt.-je már 2012 óta kap pénzt az állami sportberuházásokkal is foglalkozó Nemzeti Sportközpontoktól (NSK) – értesült a Hír24.
A portál cikke szerint a cég, a Kabala-Média Bt. a Tüskecsarnok és Uszodakomplexum PR- és kommunikációs tevékenységére köthetett 5,2 milliós értékű szerződést az NSK-val. A létesítményt tavaly novemberben adták át.

Az NSK a Hír24-nek az ügyről annyit árult el, hogy Németh 2014-ben a fent említett szerződés alapján dolgozott az intézménynek, ahogy azt is, hogy a Kabala Média Bt.-nek 2012 második felében és 2013-ban is volt szerződése, azt viszont már nem, hogy 2014 előtt mennyit fizettek ki a bt.-nek a munkáért. E kérdés megválaszolására 15 napot kértek.

Az NSK-val szerződő Kabala-Média Bt. Némethék családi cége, még 1995-ben alapította Németh Balázs apja, Németh Lajos meteorológus. Németh Lajos kültag, ahogy fia is. A bt. utolsó online elérhető beszámolója 2012-es – írja a portál.

Németh volt az, aki Híradó közben váratlanul kirohanást intézett egyes meg nem nevezett magyar hírportálok ellen, mert szerinte nem adtak hírt a kormánynak kedvező hírekről. Emiatt a médiahatóság vizsgálatot rendelt el az MTV ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.