Nem voltak veszélyesek a melegfelvonulás idején talált vegyi anyagok

Nem voltak alkalmasak közveszély előidézésére és mérgezésre a tavalyi melegfelvonulás idején az egyik Andrássy úti lakásban talált vegyi anyagok, a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Tavaly július 5-én, a melegfelvonulás napján a szomszédok hívására jelentek meg a rendőrök az Andrássy úti lakásban, és hat férfit előállítottak. A lakatlan otthonban ismeretlen összetételű vegyi anyagokat, valamint ismeretlen anyagot tartalmazó üvegeket, palackokat, fecskendőket, állati ürüléket és 182, folyadékkal töltött tojást találtak.

Az előállítottak kihallgatásuk során úgy nyilatkoztak, hogy a tojásokkal a melegfelvonulás részvevőit akarták megdobálni az Andrássy úti épület tetejéről. A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a hat férfival szemben a lakástulajdonos indítványára magánlaksértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a BRFK, és a szakértői vélemények ismeretében döntenek arról, hogy más eljárást indítanak-e az előállítottakkal szemben.

A BRFK most (nyolc hónap elmúltával - A szerk.) azt közölte: az ügyben "a BRFK vagyonvédelmi osztálya folytatott eljárást közveszélyokozás előkészülete bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen".

A magánlaksértés gyanúja miatt indult eljárást a VI. és VII. kerületi ügyészség határozata értelmében valamennyi gyanúsított esetében megszüntették, de ennek időpontját és indokát a rendőrség nem közölte.

A BRFK kitért arra, hogy a lefoglalt anyagok vizsgálatára igazságügyi szakértőket vontak be, illetve állásfoglalást kértek a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságtól, az ÁNTSZ-től és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

"A lefolytatott nyomozás során megállapítást nyert, hogy a fenti anyagok közveszély előidézésére nem alkalmasak, méregnek nem minősülnek, ezért a BRFK megszüntette a nyomozást, mivel a cselekmény nem bűncselekmény" - írták.

A rendőrség a múlt év végén szüntette meg a nyomozást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.