Nem vették észre, hogy elszökött az óvodából a gyerek

Úgy ment haza a hároméves gyerek az oviból, hogy az óvónőknek nem hiányzott. Az apa szerint veszélyeztették gyermekét. A tűzoltók a víz alatt is feltalálják magukat, nőtt a használt ruhás "Rotschild-szalonok" forgalma. Níregyháza, Szeged, Sárvár - vidéki szemle Dénes napján.

Hazaszökött az óvodából egy hároméves kisfiú hétfőn Nyíregyházán. Édesapja - aki aznap korábban ért haza - igencsak meglepődött, amikor kopogtatás után ajtót nyitott: saját gyermeke állt a bejáratnál. Kiderült, egyedül ment haza, és senki nem vette észre, hogy nincs az oviban. Az édesapa szerint ez kiskorú veszélyeztetése. Az óvoda vezetése elnézést kért a történtekért. Az óvodavezető azzal magyarázza az esetet, hogy valószínűleg valamelyik gondatlan szülő felejtette nyitva a reteszt, miután hazavitte saját gyermekét - írja a Kelet-Magyarország.

Vaksötétben keresik a vizekben az eltűnt embert a búvárok, olvasható a Délmagyarországban. Akkor is, ha „tűzoltó-búvárokról" van szó. Annak ellenére, hogy Szegeden több tűzoltó is rendelkezik búvárvizsgával, víz alatti mentésben, eltűnt személyek víz alatti felkutatásában hivatalosan csak fővárosi tűzoltók vehetnek részt, a szegediek csupán szabadnapjukon kapcsolódhatnak ilyen munkákba. Házi Ervin szegedi tűzoltó főtörzsőrmester mondja: évente három-négy esetben, főleg a tavaszi és nyári időszakban van szükség a tűzoltó-búvárok tevékenységére, ugyanakkor, rutinjuk fenntartására, sokszor gyakorlatoznak is. A víz alatti feladatok ellátásáért nem kapnak pénzt, és saját fölszerelésüket használják.

A gazdasági válság a használtruha-kereskedésekben is érezteti hatását. Míg korábban főként a kispénzüek tértek be vásárolni a "Rotschild-szalonokba", ma azok is megteszik ezt, akik régebben márkás termékeket vettek, írja a Vas Népe. Az egyik sárvári üzlet tulajdonosa, Farkas Fóbert azt mondja: a magas eruroárfolyam miatt rosszabb helyzetbe kerültek, mert a kintről behozott áruért euróban kell fizetniük. Gondoltak áremelésre is, de ez a mostani helyzetben nem jó ötlet, azért sem, mert a munkanélküliség gondot jelent a környéken, ahol kevés a fizetőképes vásárló, tette hozzá. A cégvezető szerint a válság érinteni fogja a turkálókat is, mert egyre kevesebb terméket hoznak be külföldről, s egyre gyengébb minőségű ruhák érkeznek.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.