Nem vesz részt az új bírósági vezetők megválasztásában a DK

A Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó független képviselők nem vesznek részt az új bírósági vezetők megválasztásában. Az indok: nem "piszkítják be" a kezüket a szavazólapok átvételével, amikor a kormánytöbbség a független jogállam egyik utolsó bástyáját rombolja le.

Molnár Csaba, a DK alelnöke azt mondta: a Kúria elnökének jelölt Darák Pétert és az Országos Bírósági Hivatal élére jelölt Handó Tündét szakmailag alkalmatlannak, politikailag elfogultnak tartják.

"Egyetlen dolguk lesz majd: Orbán rendszerének a szolgálata. Ezért már most felhívjuk a figyelmüket arra, hogy Orbán rendszerének bukásakor nekik is távozniuk kell. Ők nem Magyarországot és nem a független igazságszolgáltatást akarják szolgálni, hanem Orbán Viktort, ezért mandátumuk sem lehet hosszabb a miniszterelnökénél" – fogalmazott.

A szavazástól való távolmaradásukat Molnár Csaba úgy indokolta: nem "piszkítják be" a kezüket a szavazólapok átvételével, amikor a kormánytöbbség a független jogállam egyik utolsó bástyáját rombolja le. Azt is mondta, hogy a DK szerint Magyarországon tisztességes és felkészült bírói kar működik, amelynek azonban ezután lényegesen nehezebb dolga lesz, "ellen kell állnia a politikai megrendeléseknek".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.