Nem ülésezik a bizottság - Dávid és Herényi őszig védett

Dávid Ibolya és Herényi Károly ügyében nem hívják hétfőre össze a mentelmi bizottság ülését, így csak ősszel dönthet róla a parlament. A Fidesz szerint "ez rombolja a parlament tekintélyét".

Géczi József Alajos (MSZP) bizottsági elnök nem hívja össze hétfőre az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságát, így Dávid Ibolya MDF elnök és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztéséről már csak ősszel dönthet a parlament, miután hétfőn lesz a nyári rendkívüli ülésszak utolsó napja.

Géczi azt mondta: a mentelmi jog kikéréséről szóló parlamenti bejelentés előtt nem szokás összehívni ez ügyben a testületet, hozzátette: bonyolult ügyről van szó, amelyben nem akarnak kapkodni, hiszen a bizottsági tagoknak is meg kell ismerkedniük a részletekkel, továbbá meg kell hívni a testület ülésére az érintett képviselőket is.

A legfőbb ügyész azzal az indokkal kérte az Országgyűléstől a két politikus mentelmi jogának felfüggesztését, hogy megalapozottan gyanúsíthatók kétrendbeli személyes adattal visszaélés vétségével, valamint egyrendbeli kényszerítés bűntettével.

Messzemenően rombolja a parlament tekintélyét a Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es, jelenleg független országgyűlési képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos ügy szeptemberre halasztása - közölte Balsai István, a mentelmi bizottság fideszes alelnöke.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.