Nem tűri a kritikát a parlamenti levelezőszerver?

Túl sokan küldtek tiltakozó leveleket parlament kormánypárti tagjainak, ezért az Országgyűlés Hivatala letiltotta az e-maileket. Az akciót a DK kezdeményezte.

A Demokratikus Koalíció (DK) a héten újabb tiltakozó akciót hirdetett meg a választási regisztráció ellen: azt kérte támogatóitól és minden demokratától, akinek fontos, hogy a 2014-es választás szabad és tiszta lehessen, hogy azonos tartalmú tiltakozó levelet küldjön valamennyi kormánypárti képviselő e-mail fiókjába.

A felhívásnak olyan sokan tettek eleget, hogy az megterhelte a parlamenti informatikai rendszert, ezért az Országgyűlés Hivatala letiltotta a további leveleket – állítja közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció a jelenlegi parlamenti többségre jellemzőnek tartja, hogy a polgárok tömegének immár sokadik módon kifejezett tiltakozását érdemi válasz nélkül hagyja, és technikai úton próbál gátat vetni a tiltakozásnak.

Egyébként az országgyűlés hétfői napirendjéről váratlanul lekerült a választási eljárásról szóló törvényjavaslat zárószavazása, amit a párt szerint „a Fidesz soraiban uralkodó káosz és fejetlenség” magyarázhat. A DK ezért a regisztráció elleni, korábban meghirdetett élőláncának megrendezését nem halasztja tovább, s hétfőn 17 órakor mindazokat a Kossuth térre várja, akik a választójog efféle korlátozását elutasítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.