Nem tüntethet a Hatvannégy Vármegye

A rendőrség megtiltotta a hatvannégy Vármegye demonstrációját. Csíkszeredában Budaházy szabadon bocsátásáért tüntettek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, amely szerint a gyülekezési törvényben biztosított felhatalmazásával élve megtiltotta a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ma délelőtt bejelentett demonstrációját a Bazilika előtti téren. Az MTI tudósítója kora délután a helyszínen azt látta, hogy a rendőrség a Bazilika előtti Szent István teret körbekordonozta, de a csatlakozó utcáknál az átjárást lehetővé teszik.

A Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai állnak a csíkszeredai magyar konzulátus előtt, ahol Budaházy György letartóztatása és a Magyar Gárda Egyesület betiltása ellen tiltakoznak
A Hatvanégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai állnak a csíkszeredai magyar konzulátus előtt, ahol Budaházy György letartóztatása és a Magyar Gárda Egyesület betiltása ellen tiltakoznak. MTI Fotó: Haáz Sándor

Budaházy György szabadon bocsátásáért tüntetettek mintegy húszan-harmincan szombat délután Csíkszeredában, a Magyar Köztársaság főkonzulátusa előtti téren.

"Szabadságot Budaházynak!" - így fogalmazta meg a mindössze húsz percig tartott utcai megmozdulás célját Szőcs Csongor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai tagszervezetének elnöke.

A városban már napokkal korábban plakátok jelentek meg, amelyek résztvevőket toboroztak a szombati "figyelemfelkeltő megmozdulásra", amelyen jelen voltak az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) képviselői is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.