Nem tudták a pártban, hogy jelöltjük három és fél év börtönt kapott

Börtönre ítélték, fellebbezett, indul a választáson, adja hírül Dancs Mihályról a HVG online. Mindezt a Kapolyi-féle MSZDP nem tudta, amikor Dancsot elindította a választásokon.

A szerencsi választókörzetben indul a Kapolyi László vezette szociáldemokrata pártalakulat színeiben Dancs Mihály - írja a hvg.hu. A képviselőjelöltet tavaly első fokon három év öt hónapi letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Városi bíróság, társtettesként, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és magánokirat-hamisítás miatt.

Dancs Mihály az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese, a Roma Polgárjogi Alapítvány Borsod megyei elnöke. Első fokú ítéletét a Borsod Megyei bíróság korábban hatályon kívül helyezte, ezért az ügyet visszaadták az elsőfokú ítéletet hozó Sátoraljaújhelyi Városi bíróságnak.

A megismételt eljárás során ismételten letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Dancs ezután lemondott a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnökének tisztségéről.

Dancs Mihályt a másodszor lefolytatott elsőfokú tárgyalás idején előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, mert az idézésre nem jelent meg, de időközben szabadlábra helyezték így a másodfokú eljárásban.

A pártban semmit sem tudnak Dancs Mihály előéletéről, mondták a HVG-nek, de azt ígérték, utána néznek a kínos ügynek.

Dancs Mihály azon az állásponton van, hogy miután fellebbezett, és mivel nincs ellene jogerős ítélet, semmi akadálya annak, hogy induljon a választásokon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.