Nem tudta a fideszes, hogy Vizoviczki után érdeklődik

Egy fideszes képviselő az iránt érdeklődött a debreceni közgyűlésben, hogy milyen feltételekkel bérel területet egy diszkót üzemeltető cég a helyi strandon. Információink szerint a cég a korrupcióval vádolt Vizoviczki László érdekeltségébe tartozik, ám a képviselő azt mondta: ő ezt nem is tudta.

 A debreceni önkormányzat mai közgyűlésén napirend után szólalt föl Jenei Imre fideszes önkormányzati képviselő, s azt kérdezte a polgármesteri hivatal illetékeseitől, hogy milyen feltételekkel üzemeltetik a strandfürdőn péntekenként és szombatonként működő zenés-táncos szórakozóhelyet. Ennek azért van jelentősége, mert a képviselő által említett szórakozóhelyet információink szerint egy olyan cég működteti, amely a közelmúltban meggyanúsított Vizoviczki László vállalkozó érdekeltségébe tartozik.

Mivel Jenei Imre képviselői körzete nem a strandfürdő környékén van, s a képviselő nem is arrafelé lakik, megkérdeztük tőle, hogy mi indokolta a strandon működő diszkóval kapcsolatos kérdését, mire a politikus azt mondta: csak a kíváncsiság. Kérdésünkre, miszerint a választóktól esetlegesen kapott-e bejelentést vagy panaszt a hellyel kapcsolatban, Jenei azt mondta: hozzá semmilyen panasz nem érkezett, s neki semmi problémája a hellyel. Érdeklődésünkre, hogy ha semmi problémája, akkor miért tett fel a szórakozóhellyel kapcsolatban nyilvánosan egy kérdést a közgyűlésen, a képviselő azt mondta: mert érdekli a dolog, hiszen szokott arra járni. Megkérdeztük tőle, hogy tudja-e, hogy a diszkót Vizoviczki egyik érdekeltsége működteti, mire Jenei Imre azt mondta: nem.

Mint beszámoltunk róla, a Központi Nyomozó Főügyészség a csaknem másfél hónapja kirobbant korrupciós ügyben őrizetbe vett négy főrendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a rendelkezésükre álló rendőri eszközökkel segítették a Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek zavartalan működését. Értesüléseink szerint egy Vizoviczkihez köthető cég bérel területet a debreceni strandon is. A társaság a debreceni önkormányzattól június 15-től kapott engedélyt arra, hogy a nyári szezonban péntek és szombat éjszakánként egy fedett tánctéren (az egykori önkiszolgáló étterem helyén) zenés-táncos rendezvényeket tartson.

A debreceni közgyűlésen elhangzott: Jenei Imre kérdésére a hivatal írásban fog válaszolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.