Méltányosságra kérik a kormányt a debreceni szocialisták

Emeljék 30 millió forintra az ingatlanadó alsó határát - ezt javasolja a kormánynak a debreceni MSZP; szerintük nem szabad több terhet róni az átlagcsaládokra.

A debreceni MSZP azt javasolja, hogy a kormány gondolja át a bevezetendő ingatlanadó gyakorlatát, és az ingatlanok megadóztatásának sávhatárait pedig úgy alakítsa ki, hogy az igazodjon nemcsak a baloldali értékrendhez, de a realitásokhoz is - közölte Zsiros Zsolt, az MSZP debreceni elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón a cívis városban.

Tájékoztatása szerint a debreceni MSZP úgy ítéli meg, hogy az átlagcsaládokra több terhet róni nem szabad, az ország tehetősebb polgárainak viszont nagyobb részt kell vállalni a terhekből. Ezért azt javasolják, hogy az ingatlanadó alsó határát 30 millió forintra emeljék meg.

Varga Zoltán, az MSZP debreceni alelnöke hozzátette: az ingatlanok 30 millió forintos értékig lennének adómentesek, 30-40 millió forint között 0,4 százalék, 40 és 50 milliós ingatlan érték között 0,5 százalék lenne az adó, míg az 50 millió forint fölötti ingatlanok tulajdonosai 1 százalék adót fizetnének.

A debreceni MSZP javasolja továbbá, hogy a több ingatlannal rendelkezők az ingatlanok értékét összeadva az együttes érték után fizessék meg az ingatlanadót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.