Nem selejtezték le Gyurcsány szakdolgozatát

Lengvári István főlevéltáros cáfolja az egyetem sajtóreferensének nyilatkozatát, amely szerint Gyurcsány Ferenc dolgozatát 2003-ban átadták a levéltárnak, s ott azt öt év után leselejtezték.

„Intézményünk valóban vett át letétként a közgazdaság-tudományi karon született szakdolgozatokat, de ezek közül a legkorábbi 2000-ből való. Az átvett dokumentumokat a levéltár nem selejtezte” – írta a Magyar Hírlapnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) főlevéltárosa.

A cikk szerint Lengvári István igazgató ezzel cáfolja az egyetem sajtóreferensének nyilatkozatát, amely szerint Gyurcsány Ferenc dolgozatát 2003-ban átadták a levéltárnak, s ott azt öt év után leselejtezték. A Magyar Hírlap úgy véli, hogy egyre nagyobb a zűrzavar a PTE-n a volt kormányfő két szakdolgozata körül. Az 1984-ben készült, szőlészeti témájú diplomamunkát azért nem lelték, mert az egy „kulcsos szekrényből” eltűnt. Az 1991-ben a közgazdasági karon készültről azt állították, azt a kar átadta a levéltárnak, ám mivel ez nem közirat, azt öt év után kiselejtezték. A főlevéltáros most visszadobta a labdát a kari hivatalnak, ahol egyszer már nem találták meg a második Gyurcsány-dolgozatot.

A szakdolgozatok példányai Gyurcsány Ferenc birtokában vannak, de egyetemi évei óta már hatszor költözött, és "még mindig vannak olyan könyvei, amik Pécs óta dobozban vannak". Azaz, a szakdolgozatokat elő tudja keríteni, de ez hetekig is eltarthat – írta korábban az Index. Gyurcsány a nagy érdeklődés hatására megtalálta az indexét, és a szakdolgozat értékelését feltette Facebook-oldalára azzal a kommenttel, hogy nem jeles ugyan, de a vád az volt, hogy szakdolgozat nélkül kapott diplomát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.