Nem oszlik fel a terézvárosi képviselőtestület

A Fidesz indítványát az MSZP-SZDSZ-többség levetette a napirendről. Az ellenzéki párt a feloszlatást a VI. kerületi ingatlanügyek miatt javasolta, amelyek miatt eddig hét önkormányzati képviselőt gyanúsítanak.

Nem oszlik fel a terézvárosi képviselőtestület. A feloszlást - amely esetén a kerületben új választást kellett volna rendezni - a Fidesz-KDNP kezdeményezte, arra hivatkozva, hogy a kerületi ingatlanügyek miatt folyó nyomozásban gyanúsítottként hallgatták meg Verók István szocialista polgármestert és hat további önkormányzati képviselőt.

A feloszlás eredetileg a csütörtöki testületi ülés első napirendje lett volna. Hegedűs Károly szocialista alpolgármester azonban úgy vélte, az ellenzéki javaslat komolytalan, ezért kérte, hogy vegyék le a napirendről, amit a szocialista-szabaddemokrata többség meg is szavazott. A Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselője a voksolásban nem vett részt.

Mint arról a Népszabadság többször is beszámolt, az előző ciklus szocialista és szabaddemokrata képviselőit - közülök nyolcan jelenleg is önkormányzati politikusok - az Andrássy út 47. szám alatti épület öt évvel ezelőtti eladása miatt hallgatják meg, a gyanú szerint hűtlen kezelés bűncseleménye valósulhatott meg az ingatlan akkori áron 150 millió forintért történt eladásával. Rendőrségi forrásaink szerint ugyan jelenleg csak hét önkormányzati politikus gyanúsított ezen ügylet kapcsán, de mindegyik városatya kap idézést, aki igennel szavazott az eladásra.

Nem ez az egyetlen olyan ingatlanügy, amely miatt nyomozás indult. Vizsgálják többek között egy Bajcsy-Zsilinszky úti galéria eladásának körülményeit is.

Terézváros vezetői szerint az ügyészséget a Fidesz politikai nyomás alá helyezte, ez áll a gyanúsítások hátterében, ezt az ügyészség és a rendőrség is visszautasította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.