Nem menesztették Medveczkyt

Nem vette pénteki ülésének napirendjére a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetőjének menesztését a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma.

Testületi tagok a tanácskozás ideje alatt arról tájékoztatták az MTI-t: 12 igen szavazat és 10 tartózkodás mellett 6 ellenszavazatot kapott a kezdeményezés, így arról nem tárgyalnak a nap folyamán. Csütörtökön számolt be az MTI arról - a levél szövegét ismerő forrás közlése alapján -, hogy a tavaly március óta elnök nélkül működő Magyar Televízió ügyvezetőjének azonnali hatályú menesztését kezdeményezte Farkasné Gábor Alice, a közmédium tulajdonosi testületének tagja.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének MSZP által delegált tagja azzal indokolta a felvetést, hogy álláspontja szerint Medveczky Balázs számos törvénybe és szabályzatba ütközően rendelkezett a köztelevízió regionális hálózatának felszámolásáról.

A "Medveczky Balázs ügyvezetői megbízásának visszavonása" tárgyában született indítványban az olvasható: "az ügyvezető alelnök úr intézkedéseket hozott a regionális stúdiók bezárásáról és csaknem 160 munkavállaló munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte".

A kurátor szerint az eljárás sért több uniós irányelvet, sérti a médiatörvényt, az MTV hatályos Közszolgálati Műsorszolgálati Szabályzatát (KMSZ), valamint az ügyvezető kijelöléséről szóló, tavaly nyári kuratóriumi elnökségi döntést, amelyben a testület saját jóváhagyásához köti a szervezeti és működési szabályzat módosítását.

Farkasné Gábor Alice az indítványban megjegyzi: a regionális stúdiók bezárásával nemcsak a regionális műsorokat számolják fel, hanem megszüntetik a nemzetiségi és kisebbségi műsorokat is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.