'Nem leszünk Orbán, Matolcsy és Simicska rabszolgái!'

Sárga csekkes flashmobot hirdetett ma délután három órára a Nemzetgazdasági Minisztérium elé a 4K!, az LMP és a Szolidaritás. A szervezetek az új munka törvénykönyve, a telekommunikációs és a tranzakciós adók ellen tiltakoznak, egyúttal nem kérnek tovább a "Matolcsy-féle őrültségekből, az orbáni kaszárnya-kapitalizmusból és a Simicska-féle pénzlenyúlásból".

A 4K!, a Szolidaritás és az LMP közös flashmobot tart szombaton délután 3 órakor a József Nádor téren a Gazdasági Minisztériumnál, ahová mindenkit egy sárga csekkel együtt várnak - olvasható a 4K!-Negyedik Köztársaság Mozgalom honlapján. Júliusban hatályba lép a munka új törvénykönyve, amely a szervezetek szerint napszámosokká fokozza le a dolgozókat, továbbá életbe lép a telekommunikációs adó, ami "ismét a közembereket sarcolja meg".

A megmozdulásra invitáló felhívásban egyebek mellett az olvasható: "Mi nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy közös hazánkban a szegények még szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak legyenek! Nem fogadjuk el, hogy újabb pénzeket vonnak ki az oktatásból és az egészségügyből, miközben számolatlanul öntik a milliárdokat presztízs-beruházásokra és a haveri cégeknek. Nem fogadjuk el, hogy a munkavállalói jogok megnyirbálását és kiszolgáltatottságot. Nem akarunk bérrabszolgák összeszerelő országa lenni. Olyan országot akarunk, ahol a politikusok nem az oligarchák, hanem az emberek érdekeit képviselik. Olyan országot, ahol az emberek építő munkája, a tudás a gazdasági fejlődés alapja. Olyan országot, ahol az állam számára oktatás a legjobb befektetés. Olyan országot, amelynek polgárai szolidárisak egymással, ha baj van, akkor az elesettek és a kiszolgáltatottak kapják a legnagyobb védelmet. Büszke, felelős és egymásra is odafigyelő állampolgárok Magyarországát szeretnénk létrehozni. Nem kérünk a Matolcsy-féle örültségekből, az orbáni kaszárnya-kapitalizmusból és a Simicska-féle pénzlenyúlásból. Nem fizetjük tovább ezeknek az árát."

A tiltakozó akció szervezői azt követelik, hogy a Fidesz-KDNP vonja vissza a munka törvénykönyvét, egyúttal kezdjen tárgyalásokat a szakszervezetekkel egy új jogszabály előkészítéséről. Azt is szeretnék elérni, hogy a kabinet vonja vissza a jövő évi költségvetés tervezetét, és ősszel egy újat nyújtson be az országgyűlésnek, amelyben megszünteti az egykulcsos adót és a megszorításokat.

"Elég volt! Nem leszünk Orbán, Matolcsy és Simicska rabszolgái!" - zárul a flashmob-felhívás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.