Nem lesz felsőoktatási privatizáció

Az oktatási kormányzat támogatja a felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodásának egyszerűsítését és korszerűsítését, de elutasítja mindazt, ami a szektor feltételezett privatizációjának útját elősegíti.


Az oktatási kormányzat támogatja a felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodásának egyszerűsítését és korszerűsítését, de elutasítja mindazt, ami a szektor feltételezett privatizációjának útját elősegíti – jelentette szerdán Hiller István oktatási miniszter.


A felsőoktatás esetleges magánosítása körüli politikai vita annak kapcsán újult ki, hogy a közelmúltban a parlament elé került Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZes képviselők egyéni indítványa többek közt a felsőoktatási intézmények vagyongazdálkodásának átalakításáról.


A mai vagyongazdálkodási gyakorlat megváltoztatását, az intézmények vagyon feletti rendelkezésének növelését egyébként a rektori konferencia elnöksége is szükségesnek látja, ám – Hiller István véleményével egybecsengően – kizárva a szektor bárminemű privatizációját.

Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora lapunknak korábban azt mondta: a Magyarféle javaslatban jelenleg sem látja nyomát a privatizációs szándéknak. Magda Sándor, a rektori konferencia rektori tagozatának elnöke a további garanciák szükségességét hangsúlyozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.