Nem lép vissza a Jobbik egyetlen képviselőjelöltje sem

Nem lépnek vissza a Jobbik képviselőjelöltjei más párt jelöltjének javára a választások második fordulójában - nyilatkozta Dúró Dóra, a párt szóvivője. Azokra az egyéni körzetekre koncentrálnak majd, ahol van esélyük a győzelemre, például Borsod megyében.

Tájékoztatása szerint a párt prominensei hétfőn egésznapos elnökségi ülésen tárgyalják meg, hogy miként folytassák a kampányt, és értékelik az első forduló eredményeit is. A gyenge fővárosi eredményt a párt sajnálattal vette tudomásul, de azért nem nézünk szúrós szemmel a budapestiekre - fogalmazott a szóvivő, hozzáfűzve, hogy vidéken azért - saját számításaik szerint - sikerült megelőzniük az MSZP-t.

Dúró Dóra elmondta azt is: botrányosnak tartják, hogy meg kellett hosszabbítani a kampánycsendet, mert olyan hosszú sorok alakultak ki néhány szavazókörben, hogy nem mindenki tudott voksolni határidőig. A szóvivő szerint vizsgálni kell az Országos Választási Bizottság működését és meg kell keresni a felelősöket. Itt akár egy egyszerű szervezési hibáról is szó lehet - mondta. Megjegyezte, kaptak bejelentést arról, hogy cigány embereket buszokkal szállítottak szavazni Szabolcs megyében, illetve arról is, amelyek alapján arra lehet következtetni, hogy valamelyik párt adatbázis alapján mozgósította az embereket.

A Jobbik 855109 szavazatot kapott az idei választások első fordulójában, ezzel az összes szavazat 16,67 százalékát szerezte meg. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a választás éjszakáján az áttörés napjáról beszélt és azt mondta: a magyar emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mindenki tud róla. A pártelnök kiemelte, hogy amit elértek, az "nagyok sok", a Jobbik "totális, soha nem látott ellenszélben" megduplázta szavazóinak számát, ami a jövőre nézve nagyon biztató. Szavai szerint az MSZP "koporsójába" az utolsó szöget ugyan még nem verték be, de még néhány hónap, és őket is "saját halottuknak" fogják tekinteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.