Nem kér bocsánatot Semjéntől a Hvg.hu

A Hvg.hu szerkesztősége fenntartja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes dolgozatai ügyében megfogalmazott állításait, és nem kér bocsánatot. Így reagált a Hvg.hu Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményére.

Havasi Bertalan közleményében azt írta: a Hvg.hu rágalomhadjárata kifulladt, és az elmúlt napokban hiteles és kompetens személyiségek sora állt ki Semjén Zsolt becsülete, tudományos munkássága mellett, függetlenül egyéb politikai vagy tudományos nézeteiktől. Emlékeztetett arra, hogy a vonatkozó dokumentumokat maradéktalanul nyilvánosságra hozták, "ami által kártyavárként omlottak össze a Hvg.hu irányításával koholt vádak".

Hozzátette: miután a baloldali média ezen része emberileg és tudományos értelemben véve is Semjén Zsolt becsületébe gázolt, az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik a miniszterelnök-helyettest. Egy tiszta, jól hallható "bocsánatot kérünk" elegendő lesz – fogalmazott Havasi Bertalan, aki megjegyezte: ennek elmaradása esetén "a Hvg.hu és a hozzá csatlakozó tollforgatók végleg a hiteltelenség mocsarába süllyednek".

A Hvg.hu szerkesztősége viszont a portálon azt közölte: fenntartja valamennyi, a november 18-án megjelent, Plágiumgyanú Semjén Zsolt doktorija körül, valamint a november 19-én megjelent, Plágiumgyanú: Semjén doktoriját a szociológián is elsütötte című cikkeiben foglalt állítását, amelyekre – mint írták – "érdemi választ a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének közleményéből sem kapott". Ennek következtében nincs okuk bocsánatot kérni a miniszterelnök-helyettestől – tették hozzá.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem állásfoglalása szerint jogosan minősítették át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi tudományos fokozatát PhD-vé.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.