Nem kapták meg a pénzüket a nemzet színészei

Nem kapták meg a címmel járó havi juttatásukat októberben a nemzet színészei. A Blikk úgy tudja, hogy a havi 500 ezer forint, amely életük végéig megilleti a 12 művészt, nem érkezett meg a számlájukra.

A Blikknek több érintett színész megerősítette a hírt. – Nem kaptam meg a pénzt, és nem tudom azt sem, hogy mi az oka – mondta Avar István, aki 2001 óta birtokolja a címet. Berek Kati, akit az elsők között, 2000-ben választottak a nemzet színészévé, tragikusnak tartja a dolgot.

– Felhívtam a Nemzeti Színházat, ahol azt mondták, hogy nem tudnak mit mondani – mondta Berek. – Talán a jövő hónapban megkapjuk, vagy csak jövőre, minden bizonytalan. Nagy tragédia ez többünknek, én például már nem is tudok dolgozni, nemigen van más bevételem - tette hozzá.

Az egyik színésznek a Nemzeti Színháznál azt mondták, hogy a számlát zárolták, és az sem biztos, hogy az idén még érkezik átutalás. A Blikk is érdeklődött a Nemzeti Színháznál, de nekik sem tudtak többet mondani. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságán lapzártáig nem válaszoltak a jutattásokkal kapcsolatos kérdésekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.