Nem kapott hivatalos értesítést a Mol a horvátországi kiadatásról

Sem a Mol, sem Hernádi Zsolt, az olajipari társaság elnök-vezérigazgatója nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt előzetes kiadatását - mondta Pánczél Andrea, a Mol kommunikációs vezetője.

Lapunk úgy értesült, hogy Horvátország jogsegély keretében hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását. A horvátok felajánlották, hogy az általuk később átadandó bizonyítékok és a később megadandó kérdések alapján Magyarországon hallgassák ki gyanúsítottként a Mol-vezért. Ez azt sejteti, hogy egyelőre, legalábbis részben felajánlották az eljárás lefolytatását.

Korábban beszámoltunk róla, hogy horvát lapértesülések szerint Hernádi Zsoltot vesztegetéssel gyanúsítja az ottani ügyészség. Állítólag már csak az volt kérdéses, mikor kérik a kiadatását. Ennek időzítése az ügyet ismerő horvát forrásaink szerint nem volt véletlen. Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Magyarország az elmúlt hónapokban keményen dolgozott azon, hogy Brüsszel még ebben a ciklusban lezárja a horvát csatlakozásról szóló tárgyalásokat. Ez a múlt héten megtörtént, júliussal pedig átadtuk a stafétát Lengyelországnak, így a horvátoknak már nem volt okuk tovább halogatni Hernádi Zsolt kiadatásának ügyét.

Az olajvállalathoz közel álló források úgy látták: lehet alapja annak a híresztelésnek, hogy a Fidesz köreiben „elengedték” Hernádi Zsolt kezét. Vagyis: ha a horvát ügyészség ilyet kér, a magyar hatóságok nem gördítenek különösebb akadályt a törvényes eljárás elé.

Az ügyben illetékes magyar hivatalos források nem kívánták kommentálni a lapunk értesülését.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója
Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.